Skip to content

Commit 269dcc4

Browse files
committed
Fix number systems answers for part 1 and part 2
1 parent 01b93bb commit 269dcc4

2 files changed

Lines changed: 4 additions & 3 deletions

File tree

number-systems/Part-1.md

Lines changed: 2 additions & 1 deletion
Original file line numberDiff line numberDiff line change
@@ -22,6 +22,7 @@ Q5: What is 10101 + 01010?
2222
Answer: 11111
2323

2424
Q6: What is 10001 + 10001?
25+
Answer: in binary if we add them it ll be 100010;
2526
Answer: 10001 = 17 + 17 = 34 decimal = 100010 binary
2627

2728
Q7: What's the largest number you can store with 4 bits, if you want to be able to represent the number 0?
@@ -49,6 +50,6 @@ Q14: Convert the hex number B to decimal.
4950
Answer: 11
5051

5152
Q15: If reading the byte 0x21 as a number, what decimal number would it mean?
52-
Answer:
53+
Answer: it ll be 33 in decimal.
5354

5455
Q16: Continues in Part-2

number-systems/Part-2.md

Lines changed: 2 additions & 2 deletions
Original file line numberDiff line numberDiff line change
@@ -13,11 +13,11 @@ Q17: If reading the byte 0x21 as an ASCII character, what character would it mea
1313
Answer: In the ASCII table 0x21 is !.
1414

1515
Q18: If reading the byte 0x21 as a greyscale colour, as described in "Approaches for Representing Colors and Images", what colour would it mean?
16-
Answer: 0x21 = 2*16 + 1 = 33 decimal => darkgray => 0 black - 255 white;
16+
Answer: 0x21 = 2\*16 + 1 = 33 decimal => darkgray => 0 black - 255 white;
1717

1818
Q19: If reading the bytes 0xAA00FF as a sequence of three one-byte decimal numbers, what decimal numbers would they be?
1919
Answer: splitting the memory into 3 separate 8-bit values ==> AA 00 FF ==>
2020
170, 0, 255;
2121

2222
Q20: If reading the bytes 0xAA00FF as an RGB colour, as described in "Approaches for Representing Colors and Images", what colour would it mean?
23-
Answer: strong blue + some red ==> RGB(170, 0, 255)
23+
Answer: it will be vibrant or bright purple ==> RGB(170, 0, 255)

0 commit comments

Comments
 (0)